dimecres, 25 de maig del 2011

Ara és el moment d'imaginar

(Article publicat al Plaça de la Vila, número 63)


Aquest mes de maig han tingut lloc les eleccions municipals; els tianencs i tianenques, com la resta de ciutadans de l'Estat, han parlat. Molts s'han abstingut (un 42,25%), d'altres han decidit fer vots nuls (l'1,91%) i un altre gruix ha decidit votar en blanc (el 5,64vots%). Aquestes xifres ja demostren una disconformitat amb el sistema, o amb els partits que ens presentàvem, o un malestar general o particular amb els polítics, o un llarg etcètera. L'abstenció, els vots blancs i els nuls no són perquè sí, tenen un motiu i ha de saber-se interpretar.

A més a més, els resultats en referència a les forces polítiques que ens presentàvem a aquests comicis han estat molt dispersos, és a dir, no hi ha hagut cap majoria, i això també s'ha de saber interpretar. Des d'Esquerra Tiana llegim els resultats en clau de necessitat de diàleg, de mà estesa i de treball conjunt per al poble. 

Ricard Fabra i Jordi Gost,
regidors electes per Esquerra a Tiana
Si fem anàlisi dels propis resultats, veiem que Esquerra Tiana, a diferència dels resultats que ha obtingut la nostra formació política als altres pobles i ciutats, ha augmentat d'un a dos regidors. Això ha succeït perquè un bon nombre de tianencs i tianenques heu decidit donar-nos el vostre suport. Pel que hem pogut anar parlant amb alguns de vosaltres, sabem que ha estat així perquè heu cregut en el nostre projecte i en les persones que l'encapçalen, i també per la feina que hem fet els darrers quatre anys, i segur que hi ha més motius que serem capaços d'analitzar. Estem molt contents amb els resultats, i esperem saber-los gestionar de la forma més adequada. Ho hem dit els darrers mesos, també durant la campanya, i ens mantenim en el mateix: cal que totes les forces polítiques del poble siguem capaces de seure i parlar, i fer el millor per Tiana. Cal diàleg, cal mà estesa, i nosaltres posarem tots els esforços amb què això sigui així i amb què es produeixi el canvi de tarannà que tots volem. 

Creiem que cal constituir un govern a Tiana el més obert possible, que incorpori el màxim de sensibilitats, i que sàpiga fer partícips als ciutadans de les decisions importants. Els polítics hem de treballar per al poble i amb el poble i sabem que si som capaços d'imaginar-ho, som capaços de fer-ho.

Gràcies a tots els que ens heu donat suport, treballarem fort per no decebre-us.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada