diumenge, 27 de març del 2011

Centre cívic, cultural i creatiu o escola bressol?





La colla gegantera de Tiana amb el regidor d'Esquerra Jordi Gost
Diumenge passat, 20 de març, es va inaugurar a Tiana el nou Centre Cívic i Cultural situat a l'antic escorxador municipal. La inauguració va tenir un important caire festiu, ja que es va aprofitar per fer una trobada de gegants que va ser rebuda amb molta il·lusió; feia temps que no vèiem passar pels carrers de Tiana al Cavaller i la Novícia, i va ser un goig i un orgull poder tornar a compartir amb ells un matí a la nostra vila, acompanyats, a més, pels gegants de Santa Coloma, i dels gegants i la gegantona de Badalona.

El Cavaller i la Novícia
El projecte de l'escorxador era crear un centre cívic, cultural i creatiu per al poble de Tiana; una necessitat reivindicada tant pels joves com per la gran quantitat de creatius que tenim a la vila. Creiem que aquest és un espai essencial i que tant les entitats, les associacions, com els músics i creatius a nivell particular, podran utilitzar i serà un gran potencial del poble. Ara bé, hi ha un inconvenient; el que en un primer moment havia de ser un gran espai polivalent ha quedat reduït a un buc d'assaig (ben equipat) i una sala polivalent. Aquests dos espais ocupen l'edifici esquerra de l'escorxador. L'altre edifici, amb més espai útil, ha quedat reservat per a l'ampliació de l'escola bressol municipal. Aquí és on discrepem.

Ha quedat palès que a Tiana calen més places per a l'escola bressol. La oferta inicial aprovada per tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament ha resultat ser clarament insuficient, doncs aquest darrer curs quaranta famílies s'han quedat sense places. És evident, per tant, que l'ampliació fins a cent vint places és imprescindible, però calia ubicar-les a l'escorxador? no es podia trobar una solució millor? Nosaltres vam fer altres propostes a l'equip de Govern, ens vam oferir per parlar-ne i mirar de trobar, entre tots, la millor solució per al poble, però l'alcalde i la regidora de cultura van fer cas omís de les nostres propostes. Ho lamentem, perquè considerem que entre tots hauríem trobat una solució millor i no hauríem posat un pedaç per solucionar un tema cabdal del poble, com és l'educació dels nostres fills i filles de zero a tres anys.

Esperem que el nou període que s'iniciarà el proper mes de maig tots siguem capaços d'estendre la mà i d'agafar-la, de definir conjuntament els millors projectes i les millors solucions per a les necessitats de la vila de Tiana. El poble s'ho mereix.

Mentrestant, utilitzarem el centre cívic seguint el reglament d'usos provisional -que tot i que ja és públic a la web, resta pendent de l'aprovació del Ple de l'Ajuntament- i treballarem per elaborar un reglament d'usos definitiu que compti amb les aportacions de totes les persones, entitats, associacions i partits que vulguin col·laborar per tal de donar al centre cívic i cultural l'ús més adequat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada