dimarts, 8 de març del 2011

8 de març, molt per reivindicar!


Jordi Gost, amb els altres portaveus, durant la lectura del manifest.
Avui, 8 de març de 2011, commemorem el dia internacional de la dona treballadora, la lluita de la dona per la seva participació, juntament amb l'home, al camp del treball i la societat. Enguany fa 100 anys que celebrem aquest dia a Europa, i malauradament encara queda molt a reivindicar, perquè la dona no ha assolit encara el reconeixement que li correspon en el món laboral, ni s'ha entès en molts àmbits la necessitat de conciliar la vida laboral i la familiar.

L'any 1910, en la II Conferència Internacional de Dones Socialistes, Clara Zetkin va proposar l'establiment del Dia Internacional de la Dona per tal de promoure el sufragi femení, la pau i la llibertat. Es va establir llavors el 19 de febrer per aquesta diada, i es va celebrar per primera vegada el 2011. El 8 de març de 1917 les dones russes van sortir al carrer en protesta per la manca d'aliments i va ser llavors quan es va fixar aquesta data, i el 1977 va ser implantada per les Nacions Unides. El sentit de la diada respon a la lluita de les dones treballadores per tal d'obtenir millores laborals i socials, i encara avui és una reivindicació necessària.


Aquest any la commemoració està marcada per la proximitat de les eleccions municipals, i és per això que des d'Esquerra Tiana fem una crida al voltant de la necessitat d’aplicar i desenvolupar polítiques municipals de dones al nostre municipi. Les polítiques municipals són les més properes a la ciutadania. Són aquelles que detecten els dèficits amb major rapidesa i a les quals se’ls demana solucions més immediates, malgrat la migradesa financera —i molt sovint tècnica— i el poc marge competencial. I és per això que no podem deixar-les de banda.


En el ple de l'Ajuntament d'aquest mes de març tots els partits polítics vam aprovar una moció a favor de les polítiques de dones, tant a nivell municipal com nacional. Aquest és un punt en comú de tothom i per a tothom, esperem que tots junts puguem contribuir en aquest camí de millora i reconeixement. Avui la regidora de promoció social i educació i els portaveus de tots els grups municipals i han llegit conjuntament el manifest del dia internacional de la dona, esperem que aquesta unitat mostrada avui serveixi per treballar conjuntament en aquesta direcció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada