diumenge, 9 d’octubre del 2011

Començant un nou curs

(Article publicat al Plaça de la Vila, número 66)


Aquest mes de setembre ens ha portat, com cada any, dos fets que ens donen la benvinguda al nou cicle: l'inici de curs escolar i la festa major de la nostra vila. 

L'inici de curs s'ha desenvolupat amb ordre i correcció; tot i els nervis i la novetat d'encetar el curs amb dos edificis escolars, un institut i una escola bressol repartida en dos edificis, tot ha funcionat d'allò més bé. Des d'aquí volem agrair a les respectives direccions, a les AMPAs, als mestres i educadors, a les famílies i als nens, nenes, nois i noies la seva col·laboració perquè tot es desenvolupés com correspon.
Per primera vegada, també, les dues escoles s'han organitzat per compartir un ampli ventall d'activitats extraescolars que permetran als pares i mares organitzar-se millor i compensar la sisena hora que la Generalitat ens ha restat. Aquesta feina es fa des del voluntariat i la convicció de mares i pares que volen el millor per a les nostres escoles i per als nostres fills, i per això els agraïm doblement aquest esforç d'inici de curs.
Al mateix temps que l'inici de curs escolar, com hem dit, hem gaudit de la nostra festa major, que ha estat tot un èxit de participació. La festa major ha contingut els mateixos actes i activitats que la darrera festa major, amb una novetat que ha estat tot un èxit: el Festa Foto. Aquesta iniciativa, que consistia en l'enviament de fotos de la festa major mitjançant el twitter (http://www.twitter.com) i que quedaven recollides i publicades a la web creada per tal efecte (http://festafoto.tiana.cat), ha comptat amb la participació de seixanta-nou persones i quasi mil fotografies! Aquest mes d'octubre sabrem qui ha estat la persona guanyadora del concurs.
D'altra banda, activitats ja consolidades de la festa major, com el concurs de paelles o el Buzz Tiana han assolit un rècord de participants, amb nou-cents inscrits el primer i dotze equips, de quatre persones cada un, el segon. A més de ser un èxit de participació ha estat un èxit en l'organització, i per això també volem, des d'aquí, felicitar tant als treballadors de l'Ajuntament que van fer possible que el concurs de paelles es desenvolupés amb èxit com al col·lectiu Dr. Mascaró que cada any es superen i donen un toc molt especial a la festa major.
No podem deixar de parlar, en aquest escrit, del fantàstic pregó i de l'actuació musical del Combo de l'escola de música que el va acompanyar. Aquest any, el pregó el va fer el col·lectiu de persones que fa vint-i-cinc anys van donar un tomb a la festa major. Els que en aquell moment eren els joves de Tiana que, no conformant-se amb la festa major, van aportar idees i es van incorporar en l'organització d'activitats que encara ara perduren, i d'altres que s'han perdut i que potser ens hauríem de plantejar recuperar. El pregó va recordar aquella època i aquell fet, i va demanar als joves d'ara que es despertin, que es motivin i que participin, que és el seu moment per donar un tomb a la festa major i acostar-la a allò que el nostre jovent voldria tenir. I tot això acompanyat de la música de l'època i d'un seguit de fotografies i vídeos que van permetre que tothom es busqués, és trobés, recordés, s'emocionés i rigués... i aquells que no van viure aquella època de Tiana veiessin com de divertida ha estat, és i pot ser la nostra festa major. Per acabar, el Combo de l'escola de música ens va oferir un concert que va animar la plaça de la vila fins acabada la nit.
Per tant, hem tingut una molt bona festa major, i hem de felicitar als cossos de seguretat que han vetllat per la seguretat dels vilatans i de la vila, i que han resolt els conflictes puntuals que, sobretot la darrera nit, es van generar.
Des d'aquí animem a tothom a donar una volta a les idees que tinguin per a la festa major i a fer-les arribar a la Comissió de festes, a la Regidora de cultura o al Consell municipal de cultura, ja que totes les aportacions seran benvingudes i, qui sap, potser innovadores i d'aquí a vint-i-cinc anys més recordarem aquest moment.
Bon inici de curs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada