divendres, 11 de novembre del 2011

La crisi i el nostre entorn

(Article publicat al Plaça de la Vila, número 67)



Ricard Fabra i Jordi Gost
Què és, en el fons, una crisi? Una crisi és una oportunitat de canvi. Quan sentim a parlar de crisi sovint ens espantem, patim pel que pugui esdevenir... i no pensem en la oportunitat que se'ns posa davant. Però una crisi és una conjuntura de canvis inestable, subjecte a evolució. I aquesta evolució pot esdevenir favorable i portar-nos a una situació millor en la nostra vida. Però per aconseguir-ho cal estar disposats al canvi i a buscar noves i imaginatives oportunitats. 

I en l'àmbit de l'Administració Local passa el mateix. La crisi afecta als Ajuntaments, i a totes les administracions supramunicipals. I des de l'Ajuntament també veiem aquesta crisi com un gran problema de difícil solució, perquè quan has de retallar els pressupostos i no pots fer-ho sense afectar a serveis que fins ara s'ofertaven el que tens a sobre la taula és un problema... però entenem que hem de canviar, també, la nostra percepció. Hem de ser capaços de veure la crisi econòmica com una oportunitat per reinventar la forma de fer de l'Ajuntament, com una possibilitat de ser agosarats i trobar solucions imaginatives als problemes econòmics de la nostra vila.
Aquesta no és una tasca fàcil, i tampoc és una tasca que puguem fer sense la col·laboració dels nostres conciutadans i conciutadanes. Perquè com més caps hi pensen més opcions sorgeixen. Ara és el moment de preparar els pressupostos de l'Ajuntament de Tiana per al 2012. Sabem que hem de prémer el cinturó de l'Ajuntament, que hem de reduir alguns serveis que donàvem, però també ha de ser una oportunitat per imaginar i inventar noves formes de fer i d'estalviar. 
En campanya electoral ja dèiem que en l’actual situació de crisi econòmica cal
creativitat i coneixement per avançar, per fer de Tiana una vila de futur sense
perdre la identitat que ens fa ser el que som. 
La política municipal s’ha de fer amb les persones i des de les persones i és per això que us demanem que ens ajudeu a imaginar. Ja fa temps que diem que si som capaços d'imaginar som capaços de fer. Ara cal, amb més intensitat que mai, imaginar i estimar Tiana, perquè no hi ha millor proposta que aquella que sorgeix del cor. Nosaltres ens hi posem, pensarem i serem agoserats, però necessitem que també vosaltres ho feu i ens comuniqueu les idees i propostes que se us acudeixin per ajudar a la nostra vila a seguir avançant, adaptant-nos als nous temps sense haver de reduir serveis bàsics per als tianencs i tianenques.
Entre tots serem capaços de fer-ho: Imaginem-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada